İlahi arişivimize hoşgeldiniz...

Enver Seyitoğlu-Esmaül Hüsna 8

Seyyid Abdulkadir Geylani Hz.nin Esmaül Hüsna ile yaptığı münacaat=
“Ey Allah’tan izzet ve yücelik hazinesine ulaşmak isteyen kimse! O’nun yüce isimleriyle dua ve münacatta bulun. Abdest alıp seni Allah’a yaklaştıracak iki rekât namaz kıldıktan sonra, tevazu ve kırık bir kalple de ki: ‘Allah’ım, Esma-ül Hüsna hakkı için Senden hemen yardımını dilerim.'”
El-Muahhir: İstediğini geri koyan, arkaya bırakan. Ey dilediğini geri bırakan, istediğini arkaya alan Muahhir Allah’ım! Beni geri bıraktıracak şeylerden koru ve bana afiyet ihsan eyle.
El-Evvel: Her şeyden evvel var olan. Ey başlangıcı olmayan tek varlık Evvel Allah’ım! Ölümümden önce hayır ve hasenat yapıp gönderenlerden eyle.
El-Ahir: Her şey helak olduktan sonra geri kalan. Ey nihayeti olmayan, ezelden ebede kadar Ahir Allah’ım! Kelime-i Şehadet getire getire ömrüme son verip ruhumu al.
Ez-Zahir: Varlığı sayısız delillerle açık olan. Ey varlığı aşikâr olan, yarattığı eserlerle güneş gibi varlığını kabul ettiren Zahir Allah’ım! Gaybü’l-Gayb olan marifetlerin içini bana aç.
El-Batın: Akılların idrak edemeyeceği yüceliği gizli olan. Ey varlığını gizli tutan, sıfat ve eser tecellileriyle ilahi zatını gizleyen Batın Allah’ım! Beni Seni bilen ve tanıyan ariflerden eyle.
El-Vali: Bu muazzam kâinatı ve bütün hadisatı tek başına idare eden. Ey bütün eşyada tasarruf sahibi olan, tek başına bütün âlemlerde olanları idare eden Vali Allah’ım! Bizlere acıyıp nasihat edecek kişileri başımıza getir.
El-Müteali: Akılların mümkün gördüğü her şeyden pek yüce olan. Ey her şeye tam kudretiyle faik, mahlûkat sıfatlarından ali ve münezzeh Müteali Allah’ım! Başımızdakileri ıslah edip doğru yola ilet.
El-Berr: Kullarına iyilik ve ihsanı bol olan. Ey kullarına karşı ikramı ve iyiliği bol, mahlûkata karşı çok kayırıcı Berr Allah’ım! Verdiklerinden, nimetlerinden bize de ihsan eyle.
Et-Tevvab: Tövbeleri kabul eden, günahları bağışlayan. Ey kullarının tövbelerini kabul eden, günahlarını bağışlayan Tevvab Allah’ım! Günahlardan tövbe etmeyi, pişmanlık duymayı nasip edip tövbemi kabul eyle.
El-Müntekim: Günahkârlara adaletiyle müstahak oldukları cezayı veren. Ey düşmanlarından öç ve intikam alan, mücrimleri cezalandıran Müntekim Allah’ım! Zalim nefsimi cezalandırmak ve intikam almakta acele etme.
****
Allah’ım! Senin en güzel isimlerinle münacatta bulundum. Allah’ım! Büyük ayetlerini vesile ederek yalvardım. Allah’ım! Bu güzel isimlerinin faziletini Senden dilerim. Allah’ım! Bu isimlerin hakkı için Senden kemalat dilerim. Allah’ım! İsteğime rızanla karşılık ver. Yaşadığım zaman dilimi içinde beni koru.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.